Over ons

Van harte welkom bij Sportfondsenbad Nijmegen-West

Over Sportfondsen Nijmegen

NV Sportfondsen Nijmegen is opgericht op 1 april 1999. In de periode voor 1999 werd in anders genoemde werkmaatschappijen gewerkt. Sedert 1937 worden in Nijmegen Sportfondsenbaden geëxploiteerd. Vanaf het eerste moment bestaat Sportfondsenbad Nijmegen-Oost (bouwjaar 1937), nu het Erica Terpstra Sportfondsenbad. In 1970 kwam Sportfondsenbad Nijmegen-West (bouwjaar 1970) bij de onderneming en in 1993 werd het Gemeentebad in Dukenburg (bouwjaar 1976) officieel Sportfondsenbad Dukenburg. Sinds 1997 exploiteert NV Sportfondsen Nijmegen ook Openluchtbad de Goffert (bouwjaar 1952).

De exploitatie van de zwembaden is ondergebracht bij het voor dit doel opgerichte NV Sportfondsen Nijmegen.

Het Erica Terpstrabad en Nijmegen-West zijn eigendom van NV Sportfondsen Nijmegen. Het Goffertbad is eigendom van de Gemeente Nijmegen.

Visie op Fit , Vitaal en Gezond.

NV Sportfondsen Nijmegen vindt het belangrijk dat de mensen die komen sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de hele accommodatie rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

Sportfondsenbad Nijmegen-West is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

We maken duidelijk afspraken over de drie thema’s in ons beleid over de gezonde sportomgeving, communiceren dit en maken dit zichtbaar binnen de vereniging. Tevens zorgen we dat onze medewerkers dit uitgedragen en er naar handelen.

Zo geven we kinderen het goede voorbeeld in onze zwembaden en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving.

Gezondere eetomgeving

We hebben een gezonder aanbod en presenteren dit aantrekkelijk een opvallend. Op deze manier bieden we voor iedereen binnen de club en aan onze gasten een lekkere keuze aan.

We doen dit volgens de Richtlijn Eetomgevingen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum:

- Ons aanbod passen we stap voor stap aan richting meer Schijf van Vijf producten

- We presenteren gezondere en duurzamere keuzes aantrekkelijk en opvallend

Rookvrij sportterrein

Sportfondsenbad Nijmegen-West is rookvrij zowel in de accommodatie als op het buitenterrein (voor zowel tabak als e- sigaret of aanverwanten).

Alcoholbeleid

We hebben een verantwoord alcoholbeleid. We doen dit volgens de “Richtlijnen alcoholbeleid en sportverenigingen” die zijn opgesteld door NOC*NSF ism Trimbos, Team:Fit, Stichting Jeugd en Alcohol en de koepel van de Nederlandse brouwers: naleving drank en horecawet

- Wij geven het goede voorbeeld

- Aanbod en zichtbaarheid

- Sfeer en veiligheid

- Beleid

We zorgen ervoor dat ons eigen alcoholbeleid bekend is bij onze bezoekers en hangen dit zichtbaar op in onze horeca gelegenheden

Over Sportfondsen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.