De eerste zwemles

Spannend, hè?

Via e-mail of telefonisch heb je een oproep gehad dat je kind mag starten met zwemles.

Wij verzoeken je om de eerste les op tijd aanwezig te zijn; je kunt je melden bij de receptie. Als alle nieuwe leskinderen aanwezig zijn zal de coördinator je via de garderobe naar het lesbassin begeleiden, om daar een korte introductie te geven. Deze introductie is voor álle nieuwe kinderen en hun ouders/begeleiders, ook al ben je bekend met ons bad en de zwemlessen. Wij bieden het enige echte Zwem-ABC.

In Sportfondsenbad Nijmegen-West wordt gewerkt met vier niveaus voor het A-diploma; bad 1 t/m 4.
Elk niveau heeft een eigen kleur polsbandje.

  • Bad 1: rood
  • Bad 2: groen
  • Bad 3: blauw
  • Bad 4: geel

  • Oranje   = ik mag afzwemmen voor het diploma A
  • Brons    = diploma A
  • Zilver     = diploma B
  • Goud     = diploma C

Er zijn verschillende leskaarten. Klik hier voor alle opties en tarieven. De eerste les is een introductieles en dus hoef je dan nog geen leskaart te kopen. Bij de 2e les dien je een keuze gemaakt te hebben welke leskaart je wilt. Na de eerste les kun je een adviesperiodekaart kopen van 4 lessen voor € 50,00. In deze periode wordt gekeken of je kind voldoende ver is om door te gaan met zwemlessen.

Als het advies positief is, doorgaan met zwemlessen, kun je kiezen voor een all-in zwemleskaart of 4-weken leskaarten. Deze keuze is definitief voor de rest van de zwemlessen. Overstappen van een wekenkaart naar een all-in-kaart of andersom is daarna niet meer mogelijk.

De eerste zwemles mag je de gehele les naar je kind blijven kijken. Vanaf de tweede les echter brengt je je kind naar bad 1. Na vijf minuten kijken word je dan verzocht om de zwemzaal te verlaten en plaats te nemen in de horecaruimte. Je mag de zwemzaal vijf minuten voor aanvang van de zwemles betreden, niet eerder!

Er zijn speciale kijklessen; deze zijn in de regel na het diplomazwemmen. Je mag dán de gehele les in de zwemzaal blijven. Tijdens de kijkles is het bovendien mogelijk om het laatste kwartier van de les de instructeur een korte vraag te stellen.

Het ‘gekleed zwemmen’ start al in bad 1. Een week vóór het gekleed zwemmen delen de instructeurs de kledingbriefjes uit, waarop de vereiste kledingstukken zijn vermeld. Wij werken met een leerlingvolgsysteem. Tijdens de introductie ontvang je van de coördinator een formulier m.b.t. het inloggen. Neem vanaf de eerste les elke les de barcodekaart mee.

Tip: Zet de barcodekaart in je telefoon; dan heb je de kaart altijd bij je. Via diverse apps kun je de barcodekaart ‘overzetten’ naar je telefoon; een foto is vaak niet scherp genoeg. Vanaf het moment van inschrijven kan je kind op vertoon van de barcodekaart gratis recreatief komen zwemmen onder begeleiding van een betalende en meezwemmende volwassene, behalve in de Kerstvakantie en de zes weken zomervakantie.

Heb je je online ingeschreven, dan dien je de barcodekaart bij de receptie van het zwembad op te halen. Het zou fijn zijn als je dit ruim voor de eerste les doet en niet op de dag van starten zelf.

Op officiële feestdagen, tijdens de zomervakantie en de kerstvakantie zijn er geen zwemlessen. Bekijk hier de zwemlesplanning.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.